FAQ voor cursisten:

 • Wanneer vindt de cursus plaats?
  • De cursus bestaat uit 5 online bijeenkomsten op dinsdagavond (9mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni). De bijeenkomst op 9 mei is van 19.30 – 21.00, de andere bijeenkomsten zijn van 19.30 – 21.30 uur. We sluiten de cursus af met een bezoek aan Brussel op donderdagavond 29 juni om 19.30 en vrijdag 30 juni 09.00 – 17.30.
 • Wat als ik één van de dagen niet kan?
  • Stuur ons een bericht met om welke dag/momenten het gaat en we kijken samen naar de mogelijkheden.
 • Ik weet al zeker dat ik MEP wil worden. Is deze cursus iets voor mij?
  • Zeker! De cursus helpt je met je netwerk, het voorbereiden van je campagne en met meer informatie over het Europees Parlement die je straks een vliegende start geven.
 • Ik weet nog niet zeker op ik MEP wil worden. Is deze cursus iets voor mij?
  • Absoluut. Je krijgt een duidelijk beeld van wat het werk inhoudt en hoe de hazen lopen in Brussel.
 • Ik ben nog geen lid van een politieke partij. Kan ik meedoen?
  • Natuurlijk. Deze cursus is voor alle vrouwen die er aan denken om zich verkiesbaar te stellen voor het Europees Parlement, ook als je nog twijfelt voor welke partij je dat wilt gaan doen.
 • Wat als het me niet lukt om 650 euro te crowdfunden? Mag ik dan toch meedoen?
  • Wij begrijpen als geen ander dat het voor de ene vrouw makkelijker is om zo’n bedrag te crowdfunden dan voor de andere vrouw. Het gaat ons dan ook om de inspanning. Door andere vrouwen te vragen te helpen bij het crowdfunden zorgen we ervoor dat ook jij mee kan doen aan deze cursus. Zo helpen we elkaar.
 • Ik heb een beperking, hoe zorgen jullie ervoor dat ik mee kan doen  aan de cursus?
  • Wij vinden het belangrijk dat je mee kan doen aan onze cursus en  vrouwen met een beperking ook goed gerepresenteerd zijn in de politiek. Stuur ons een berichtje en we overleggen hoe we er voor kunnen zorgen dat de cursus datgene heeft wat je nodig hebt om mee te kunnen doen!
 • Hoe zijn de overnachtingen geregeld?
  • Je slaapt op een eenpersoonskamer.
 • Welke kosten moet ik zelf maken?
  • Je betaalt zelf voor de reis van en naar Brussel en de reiskosten in Brussel. Hoe eerder je je treinticket boekt, hoe goedkoper! Je krijgt twee drankjes (wijn, bier, fris) tijdens de borrel op donderdagavond. Het ontbijt, de lunch (incl twee drankjes) & de overnachting zit bij de prijs inbegrepen.
 • Wat als ik nog niet publiek bekend wil maken dat ik me kandidaat wil stellen?
  • Als je je campagne of je kandidaatstelling nog niet publiek wil maken, kun je je crowdfundingscampagne op onzichtbaar zetten en/of kun je het bedrag van de crowdfunding zelf overmaken.
 • Wat gebeurt er met het geld wat is opgehaald via de crowdfunding van de deelnemers?
  • Al het geld wat we ophalen via dit platform is voor het mogelijk maken van deze cursus. Er wordt geen geld uitgekeerd aan individuen.

Hier vind je veelgestelde vragen over de crowdfunding