agenda

Hou deze pagina goed in de gaten, hier deel ik alle interessante en inspirerende evenementen!

agenda

Hou deze pagina goed in de gaten, hier deel ik alle interessante en inspirerende evenementen!

 

 BIJEENKOMST ‘MEER VROUWEN IN DE POLITIEK’ 

Ben je een vrouw in Rotterdam en wil je kennismaken met de politiek? Verschillende sprekers vertellen over het belang van vrouwen in de politiek, waarom zij actief zijn in de politiek en welke weg ze daarvoor hebben bewandeld. Vervolgens ga je speeddaten met politici, zodat je al je vragen over een functie in de volksvertegenwoordiging kunt stellen. 

Rotterdam: Vrijdagavond 11 oktober, De Nieuwe Poort, Weena 711

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, je hoeft je alleen maar aan te melden. De bijeenkomsten is alleen voor vrouwen. De bijeenkomst wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente. 

ROTTERDAM:

Schrijf je hier in! 

18.30 Inloop

18.45 Welkom

18.50 Wethouder Judith Bokhove (GroenLinks)

19.05 Raadslid Duygu Yildirim (PvdA)

19.20 Lid gebiedscommissie Rosanne Joosse (D66 – Centrum)

19.35 Lid wijkraad Mavis Fairburn (CDA – wijkraad Vreewijk – Feijenoord)

19.50 Lid wijkcomité

20.05 Pauze 

20.20 Speeddaten, 3 gesprekken van 15 min

 21.05 Afsluiting en borrel*

 (*borrel is op eigen kosten)

Politici kunnen zich hier aanmelden:

Rotterdam  

Is jouw partij ook actief in de gemeente en heb je geen uitnodiging ontvangen, stuur me dan een bericht (info@mvip.nl).

KENNISMAKINGSCURSUS POLITIEK! VOOR VROUWEN

Rotterdam: 29 okt en 5, 12, 19 nov. Lokatie: De Nieuwe Branding, Isaäc Huberstraat 153. Schrijf je hier in voor Rotterdam! Schrijf je hier in voor Rotterdam! 

Nissewaard: 4, 11, 18, 25 nov 2019. Lokatie: Gemeentehuis Nissewaard, Raadhuislaan 106, Spijkenisse. Schrijf je hier in voor Nissewaard!

Amsterdam: 30 okt, 6, 13, 20 nov 2019. Lokatie: Buurthuis de Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam-Oost. Schrijf je hier in voor Amsterdam! 

Kosten Nissewaard en Rotterdam: De cursus wordt gesubsidieerd door de gemeente, hierdoor betaal je alleen €10,- inschrijfkosten

Kosten Amsterdam: €99,- inschrijfkosten

Meer informatie:

Wil jij de politiek in en iets in je omgeving veranderen of wil je onderzoeken of politiek iets voor je is, wil je weten wat het inhoudt om raadslid te zijn; wat je kunt veranderen en hoe je dingen kunt veranderen? Meld je dan nu aan voor de cursus Politiek! voor vrouwen. Na het doen van deze cursus weet je of politiek iets voor je is, weet je wat het raadswerk inhoudt en hoe je de eerste stappen richting de politiek zet.

Tijdens vier avonden leer je de basiskennis en vaardigheden die je nodig hebt als politica. Elke avond is een combinatie van theorie en praktijk.

Avond 1:

Theorie: Hoe gaat de politiek te werk? Praktijk: Debatteren

De eerste avond behandelt hoe de politiek te werk gaat. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn de werkwijze in de raad en de commissies, integriteit, geheimhouding, vergoedingen, hoe om te gaan met burgers en het college van Burgemeester en Wethouders. In het praktijkgedeelte ga je met elkaar debatteren en leer je wat wel en niet werkt.

Avond 2:

Theorie: Wat kun je bereiken als politica en hoe doe je dat? Praktijk: Onderhandelen

De tweede avond behandelt wat je kunt bereiken als politica en hoe. De verschillende rollen van een volksvertegenwoordiger komen aan de orde (volksvertegenwoordiging, kaderstelling en controle) en de instrumenten die je tot je beschikking hebt: bijvoorbeeld mondelinge/schriftelijke vragen, moties, amendementen. In het praktijkgedeelte ga je met elkaar onderhandelen. Iedere deelnemer krijgt een ander doel binnen de onderhandelingsopdracht, je gaat aan de slag om je eigen doelstelling proberen te bereiken.

Avond 3:

Theorie: Politieke partij: verhoudingen en ins & outs Praktijk: Zichtbaarheid

De derde avond behandelt de verschillende politieke partijen en hun onderlinge verhoudingen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn oppositie en coalitie, hoe om te gaan met je collega’s, de verschillen tussen handelswijzen en overeenkomsten tussen partijen en de interne partijorganisaties. Er wordt aandacht gegeven aan alle mogelijke politieke partijen, dit beperkt zich niet tot de partijen die op dit moment vertegenwoordigd zijn in de raad. In het praktijkgedeelte gaan de deelnemers aan de slag met een plan voor hun zichtbaarheid om ervoor te zorgen dat hun resultaten als potentieel politica het publiek bereiken. Er wordt gekeken naar hun eigen netwerk, social media, opiniestukken en activiteiten in de omgeving.

Avond 4:

Theorie: Hoe word je raadslid, tackelen van mogelijke obstakels Praktijk: Individuele feedback en advies

De vierde avond gaat in op hoe je raadslid wordt, hoe het is als vrouw in de politiek, hoe je mogelijke obstakels kunt tackelen en wat je is opgevallen in je bezoeken aan de raads- en commissievergadering en de andere politieke bijeenkomsten die je gedurende de cursus hebt bezocht. In het praktijkgedeelte geef ik je individueel feedback en advies over de volgende stappen.

Naast deze vier avonden wordt er een bezoek gebracht aan een raads- en commissievergadering en word je gemotiveerd om naar een fractievergadering van meerdere partijen te gaan en naar andere bijeenkomsten van politieke partijen. Tevens help ik je met het contact leggen met de huidige politci. Op die manier wordt de daadwerkelijke stap richting een politieke partij kleiner, ervaar je de praktijk en worden de eerste contacten gelegd.

 CURSUS DEBATTEREN! VOOR VROUWEN 

Amsterdam: 27 nov, 4, 11, 18 dec. Lokatie: Buurtcentrum de Meevaart, Balistraat 48A. Je kan je hier inschrijven.

Rotterdam: donderdag28 nov en dinsdagen 3, 10, 17 dec. Lokatie: De Nieuwe Branding, Isaäc Hubertstraat 153. Je kan je hier inschrijven. 

Kosten Amsterdam: €99,- inschrijfkosten. Je kan je hier inschrijven. 

Kosten Rotterdam: De cursus wordt gesubsidieerd door de gemeente, hierdoor betaal je alleen €10,- inschrijfkosten 

In deze cursus gaan we oa in op: 

Hoe zet ik een goed betoog? 

  • Hoe debatteer ik krachtig en vol zelfvertrouwen?
  • Hoe ga ik om met kritiek, vragen en onderbrekingen?
  • Hoe kom ik overtuigend over?

Deze cursus is praktijkgericht; er wordt vooral heel veel geoefend met debatteren.

Avond 1: Hoe zet ik een goed betoog op?

Onderwerpen die deze avond aan de komen zijn je kernboodschap, argumentatie, framing, stijlfiguren. Je leert ook kort en krachtig te formuleren.

Avond 2: Hoe presenteer en debatteer ik krachtig en vol zelfvertrouwen?  

Wat je zegt, kan versterkt worden door de juiste houding, lichaamstaal en stemgebruik. We gaan samen kijken welke stijl en toon bij jou past.  

Avond 3: Hoe ga ik om met onderbrekingen, vragen en kritiek?

Hoe zorg je ervoor dat je je niet uit het veld laat slaan door scherpe kritiek, of bijvoorbeeld een persoonlijke aanval. Tevens gaan we oefenen met hoe je het beste kunt inspelen op het publiek.

Avond 4: Hoe kom ik overtuigend over?    

We oefenen hoe je je overtuigingskracht kunt oefenen en inzetten, hoe je het initiatief kunt pakken en behouden in een debat. Je leert debattechnieken van anderen te herkennen en ermee om te gaan.

Doelgroep: voor alle vrouwen die (beter) willen leren debatteren  

CONTACTGEGEVENS
Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: mail@marieannevanreijen.nl

KvK: 69108307
BTW-nr: 176615349B01

Meer weten over inclusiviteit? Klik hier: www.marieannevanreijen.nl

Wil je me boeken als spreker via ZijSpreekt?

VOLG ME OP SOCIALE MEDIA
CONTACTFORMULIER
Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

6 + 7 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018