agenda

Hou deze pagina goed in de gaten, hier deel ik alle interessante en inspirerende evenementen!

agenda

Hou deze pagina goed in de gaten, hier delen we alle interessante en inspirerende evenementen!

KENNISMAKINGSCURSUS ‘MEER VROUWEN IN HET EUROPEES PARLEMENT’

Wanneer: 9 mei (19.30 – 21.00); 6, 13, 20, 27 juni (19.30 – 21.30); 29 juni van 19.30 – 30 juni 17.30

Denk jij erover om je verkiesbaar te stellen voor de Europese verkiezingen volgend jaar? Weet je het al helemaal zeker? Of juist nog niet zeker? Misschien weet je al voor welke partij je dit zou willen doen en misschien ook wel niet? Dan is deze cursus voor jou. Samen met verschillende vrouwen, met verschillende (politieke) achtergronden leer je in vijf avonden en een bezoek aan Brussel meer over hoe het Europees Parlement werkt, wat het werk als Europarlementariër inhoudt, hoe je Europarlementariër wordt en hoe je op andere manieren politiek actief kunt worden op Europees niveau. Ook ervaar je de praktijk door zelf te gaan onderhandelen, campagne voeren en debatteren en worden de eerste stappen richting het Europees Parlement gezet en vergroot je meteen je politieke netwerk. Je sluit de cursus af met een schat aan kennis, ervaring, netwerk en een certificaat.

Tijdens de cursus leren de deelnemers hoe het Europees Parlement werkt, wat het werk als Europarlementariër inhoudt, hoe je Europarlementariër wordt en hoe je op andere manieren politiek actief kunt worden op Europees niveau. Tevens ervaren ze de praktijk door zelf te gaan onderhandelen, campagne voeren en debatteren en worden de eerste stappen richting het Europees Parlement gezet. De belangrijkste vragen die deze cursus beantwoord zijn:

– Hoe voer ik een effectieve campagne?

– Hoe werkt het Europees Parlement?

– Wat houdt het werk als Europarlementariër in?

– Hoe word ik Europarlementariër?

– Wat zijn andere manieren om politiek actief te zijn op Europees niveau?

Tijdens vijf avonden en een tweedaags bezoek aan Brussel leren de cursisten de basiskennis en vaardigheden die je nodig hebt als Europarlementariër. Elke avond is een combinatie van theorie en praktijk.

Avond 1:Theorie: Hoe zet ik mezelf in de markt? & Hoe genereer ik steun? & Crowdfunding
Praktijk: Het pitchen van jezelf en je missie
Avond 2:
Theorie: Hoe werkt het Europees Parlement?
Praktijk: Debatteren
Avond 3:
Theorie: Wat houdt het werk als Europarlementariër in?
Praktijk: Onderhandelen
Avond 4:
Theorie: Hoe word ik Europarlementariër?
Praktijk: Netwerken
Avond 5:
Theorie: Relatie tussen het Europees parlement en de nationale politiek
Praktijk: Lobby
Deze vijf avonden vinden online plaats.
Deel 6:
Een bezoek aan Brussel waar de focus zal liggen op kennismaken met de praktijk van het Europees Parlement, de plekken waar de Europese politiek bedreven wordt en waar er kennis wordt gemaakt met mensen die in en voor het Europees Parlement werken. Op deze manier worden de deelnemers geholpen met het opbouwen van een netwerk in en rondom het EP en is het makkelijker om ook na de cursus de juiste mensen te benaderen.

Wanneer we zeggen ‘Meer Vrouwen in het Europees Parlement’, bedoelen we álle vrouwen: meer vrouwen van kleur, meer vrouwen met een beperking en meer LHBTQIA+-ers. We streven ernaar dat 50% van onze deelnemers van kleur zijn, juist vanwege deze ondervertegenwoordiging van vrouwen van kleur in de politiek.

Voor wie

  • Iedereen die zich identificeert als vrouw en actief kiesrecht heeft in Nederland
  • Die geïnteresseerd is in Europese politiek
  • Van alle politieke kleuren
  • Vrouwen die ofwel al aangesloten zijn bij een politieke partij, ofwel die dat van plan zijn, ofwel die nog niet zeker weten bij welke partij ze zich willen gaan aansluiten.
  • We roepen vooral vrouwen die onder gerepresenteerd zijn in de politiek op zich aan te melden voor deze cursus, zoals vrouwen van kleur, vrouwen met een beperking, LHBTQIA+’ers, praktisch opgeleiden
  • Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen aan de cursus

Crowdfunding van de cursus

We vragen je 650 euro te crowdfunden voor je deelname. Door het crowdfunden van de kosten van de cursus leer je meer over het crowdfunden van je persoonlijke campagne, jezelf te pitchen en steun te verkrijgen in en om je netwerk. Natuurlijk kan het spannend zijn om te gaan crowdfunden voor je eigen cursus, daarom helpen wij je op weg met een stappenplan en geven we je advies en denken we met je mee tijdens de cursusavond over crowdfunding. Ook delen we jouw pitch op de website van Meer Vrouwen in de Politiek en posten we updates over jou en je crowdfunding op onze social media kanalen.

Stuur een mail om met ons te overleggen als je deze crowdfunding té spannnend vindt en/of als je denkt dit niet haalbaar is. Je kunt mailen naar info@mvip.nl (Marie-Anne van Reijen) en truuskesmits@gmail.com (Truuske Smits).

Voor de veelgestelde vragen verwijzen we je ook naar:

FAQs Cursus

FAQs Crowdfunding

Hosts: Truuske Smits en Marie-Anne van Reijen
Meld je hier aan! 

 

 

CONTACTGEGEVENS

Meer Vrouwen in de Politiek

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: info@mvip.nl

KvK: 69108307

VOLG MEER VROUWEN IN DE POLITIEK OP SOCIALE MEDIA:

CONTACTFORMULIER
Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

2 + 9 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018