Wie ZIJN WIJ?

Wie vormt  Meer Vrouwen in de Politiek? En hoe is het ontstaan?  

Wie ben ik

Wie vormt Meer Vrouwen in de Politiek? En hoe is het ontstaan? 

In 2017 heeft Marie-Anne van Reijen de sociale onderneming Meer Vrouwen in de Politiek opgericht. Ze was zes jaar raadslid voor GroenLinks in Amsterdam. Van 2010 tot 2014 raadslid in stadsdeel Amsterdam Centrum en van 2014 tot 2016 duo-raadslid in de gemeentefractie. Daarnaast was ze campagneleider, zat ze in de jury van RozeLieverdje 2016 en zat ze van 2014 tot 2016 in het bestuur van RozeLinks. 

“Wat we het meest is bijgebleven in de politieke cultuur is het gebrek aan gendergelijkheid. Helaas heb ik dat zelf ook ervaren in de vorm van grensoverschrijdend door een directe collega. Mijn belangrijkste motivatie om Meer Vrouwen in de Politiek te starten, was om er voor te zorgen dat andere vrouwen niet meer te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag en te werken aan een politieke cultuur die voor iedereen veilig én gelijk toegankelijk is. Daarnaast is er een gebrek aan diversiteit in de politiek. Het merendeel van de volksvertegenwoordiging is wit, man en hoogopgeleid. Terwijl dat niet overeenkomt met de bevolkingssamenstelling van Nederland. 

Daarom zet ik me in om meer vrouwen te enthousiasmeren en informeren voor de politiek. Om me heen zie ik zoveel meer vrouwen die geschikt zijn voor de politiek, maar die de weg naar de politiek nog niet gevonden hebben. Ik wil alle vrouwen daarbij helpen. Ik zet mijn kennis en ervaring in én wil mijn passie voor politiek overdragen aan andere vrouwen. Ik wil er voor zorgen dat je weet hoe je politiek actief wordt, wat het inhoudt en welke obstakels je tegen kunt komen, zodat je daar zo effectief mogelijk mee om kunt gaan en plezier hebt in je werk als politica! En gezamenlijk werken we aan een veilige politieke werkomgeving. 

Missie

Om gendergelijkheid te behalen in Nederland, moeten vrouwen voor 50% deel uit maken van alle politieke gremia. Een gendergelijke volksvertegenwoordiging is een voorwaarde voor een politieke cultuur die voor iedereen gelijk toegankelijk is. En wanneer vrouwen gelijk vertegenwoordigd zijn in de politiek, beslissen ze mee over alle beleidsterreinen en kunnen ze onderwerpen op de agenda zetten, die tot nu niet of onvoldoende politieke agenda hebben gekregen, zoals gelijkwaardige gezondheidszorg en veilighei. 

visie

Het doel is om een politieke cultuur te creëren die voor iedereen gelijk toegankelijk is, waarbij 50% vrouwen in de politiek te krijgen, voor elke en alle functies, van minister-president tot gemeenteraden tot burgemeesters tot Provinciale Staten een voorwaarde is. In alle activiteiten die ik organiseer is het streven om 50% vrouwen van kleur uit te nodigen.

In al mijn werkzaamheden maak ik bewuste keuzes in leveranciers om mijn missie actief uit te dragen. Ik probeer zoveel mogelijk andere vrouwen in te huren voor werkzaamheden.

SAMENWERKINGSPARTNERS

CONTACTGEGEVENS

Meer Vrouwen in de Politiek 

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: info@mvip.nl 

KvK: 69108307

VOLG MEER VROUWEN IN DE POLITIEK OP SOCIALE MEDIA:

CONTACTFORMULIER

Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

8 + 1 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018