Wie ben ik

Wie is eigenlijk het gezicht achter Meer vrouwen in de politiek? Graag vertel ik je wat meer over mijn drijfveren om meer vrouwen te inspireren zich actief in te zetten in de politiek. 

Wie ben ik

Wie is eigenlijk het gezicht achter Meer vrouwen in de politiek? Graag vertel ik jullie wat meer over mijn drijfveren om meer vrouwen te inspireren zich actief in te zetten in de politiek. 

Mijn naam is Marie-Anne van Reijen. Ik ben zes jaar raadslid geweest voor GroenLinks in Amsterdam. Van 2010 tot 2014 was ik raadslid in stadsdeel Amsterdam Centrum en van 2014 tot 2016 was ik duo-raadslid in de gemeentefractie. Daarnaast heb ik voor GroenLinks in Amsterdam verschillende andere activiteiten ondernomen. Ik ben campagneleider geweest, zat in de jury van het RozeLieverdje 2016 en van 2014 tot 2016 zat ik in het bestuur van RozeLinks. Al deze activiteiten heb ik met ontzettend veel plezier gedaan en ik ben heel erg trots op alles wat ik samen met mijn collega-raadsleden heb bereikt.

Eén van de belangrijkste dingen die me is bijgebleven, is het gebrek aan diversiteit in de politiek, zelfs in Amsterdam. Het merendeel van de Amsterdamse gemeenteraad is wit, man en hoogopgeleid. Terwijl dat niet overeenkomt met de bevolkingssamenstelling van Amsterdam.

Daarom zet ik me in om meer vrouwen te enthousiasmeren en informeren voor de politiek. Om me heen zie ik zoveel vrouwen die geschikt zijn voor de politiek, maar die de weg naar de politiek nog niet gevonden hebben. Ik wil alle vrouwen daarbij helpen. Ik wil mijn kennis en ervaring, maar zeker ook mijn passie voor politiek overdragen aan andere vrouwen. Ik wil er voor zorgen dat je weet hoe je politiek actief wordt, wat het inhoudt en welke obstakels je tegen kunt komen, zodat je daar zo effectief mogelijk mee om kunt gaan en plezier hebt in je werk als politica!

Missie

Om gendergelijkheid te behalen in Nederland, moeten vrouwen voor 50% deel uit maken van alle politieke gremia. Wanneer vrouwen gelijk vertegenwoordigd zijn in de politiek, heeft dat een olievlek effect; op die manier oefenen vrouwen invloed uit op alle beleidsterreinen.

visie

Het doel is om 50% vrouwen in de politiek te krijgen, voor elke en alle functies, van minister-president tot gemeenteraden tot burgemeesters tot Provinciale Staten. In alle activiteiten die ik organiseer is het streven om 50% vrouwen van kleur uit te nodigen.

In al mijn werkzaamheden maak ik bewuste keuzes in leveranciers om mijn missie actief uit te dragen. Ik probeer zoveel mogelijk andere vrouwen in te huren voor werkzaamheden.

CONTACTGEGEVENS

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: mail@marieannevanreijen.nl

KvK: 69108307
BTW-nr: 176615349B01

www.marieannevanreijen.nl

Wil je me boeken als spreker via ZijSpreekt?

VOLG ME OP SOCIALE MEDIA

CONTACTFORMULIER

Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

2 + 12 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018