werkgroep toegankelijke politiek

werkgroep toegankelijke politiek

 

Over de werkgroep

leden en doelstellingen

De werkgroep Toegankelijke Politiek bestaat uit een aantal enthousiaste mensen met verschillende achtergronden die inclusie hoog in het vaandel hebben staan en ervan overtuigd zijn dat de politiek een afspiegeling van de maatschappij moet zijn. Nog te vaak komen mensen met een beperking niet voor op verkiesbare plekken op kandidatenlijsten, in gemeenteraden, Provinciale Staten, waterschappen en Eerste en Tweede Kamer. 

Missie: De politiek toegankelijk te maken voor alle mensen. Iedereen moet mee kunnen doen, ook mensen met een beperking. Dit moet o.a.  met voorzieningen en hulpmiddelen mogelijk gemaakt worden. Daarnaast willen we iedereen bewust maken van de ontoegankelijkheid van de politiek voor mensen met zichtbare en onzichtbare beperkingen. 

Doelstelling:

  • Politieke partijen toegankelijk maken voor iedereen met een beperking.
  • Normaliseren van mensen met een beperking in de politiek.
  • Gemeenteraden, Provinciale Staten, Waterschappen en Eerste & Tweede Kamer toegankelijk maken voor iedereen met een beperking.
  • Enthousiasmeren en informeren van iedereen die actief wil worden binnen de politiek, met als doel een zo inclusief mogelijke samenstelling binnen de politiek te bewerkstelligen met aandacht voor intersectionaliteit.

De leden van de werkgroep zijn: Ria de Vries (voorzitter), Merel van der Graaf (vice-voorzitter), Georgine Panhuijsen (penningmeester, PR, social media), Jane Arifa Badoella (diversiteit & inclusie), Patricia Oostendarp (secretaris, promotie en vergadervoorzieningen) en Marlene Postma (algemeen werkgroeplid). Lees hier meer over de leden van de werkgroep. 

nieuws

persberichten 

Werkgroep Toegankelijke Politiek roept politieke partijen op om mensen met een beperking op de kieslijst te zetten

De werkgroep Toegankelijke Politiek heeft alle politieke partijen per brief opgeroepen om mensen met een beperking, in Nederland een groep van 2 miljoen mensen, op verkiesbare plekken op hun kandidatenlijsten te zetten voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschapsverkiezingen! Lees hier het hele bericht. 

contact

energie en verbinding

Wil je contact met de werkgroep? Wil je je kandidaat stellen en heb je vragen welke voorzieningen er zijn geregeld voor jouw beperking? Ben je een politieke partij en wil je weten wat je moet regelen om toegankelijk te zijn? Wil je als overheid toegankelijk zijn en weten wat daar voor nodig is?

Neem hier contact op met de werkgroep voor deze en alle andere vragen en opmerkingen. 

 

CONTACTGEGEVENS

Meer Vrouwen in de Politiek

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: info@mvip.nl

KvK: 69108307

VOLG MEER VROUWEN IN DE POLITIEK OP SOCIALE MEDIA:

CONTACTFORMULIER

Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

14 + 5 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018