leden van de werkgroep toegankelijke politiek

Wil je contact opnemen met één van de leden? Mail naar toegankelijkepolitiek@mvip.nl  

leden van de werkgroep toegankelijke politiek

Ria de Vries

voorzitter

Na 7 jaar raadslidmaatschap zag ik dat de toegankelijkheid van de politiek nog lang niet ver genoeg is en geen vanzelfsprekendheid. Dit terwijl iedereen goed vertegenwoordigd zou moeten zijn en beperking geen struikelblok of drempel hoort te zijn om mee te kunnen doen in de politiek. Daar wil ik mij voor inzetten.  

“Iedereen moet mee kunnen doen, als het niet zo kan, dan anders.”

LinkedIn

merel van der graaf

vice-voorzitter

Het is mijn overtuiging dat democratie alleen werkt als de volksvertegenwoordigers die ons beleid maken ook daadwerkelijke een weerspiegeling zijn van de samenleving. Zonder deze diversiteit, en onlosmakelijke inclusie, blijft onze democratie blinde vlekken houden en niet optimaal kunnen functioneren. Daarom zet ik mij met groot enthousiasme in voor de werkgroep Toegankelijke Politiek. Waar we ons, met een intersectionele blik, richten op het vergroten van de vertegenwoordiging van mensen met een beperking in de politiek.  

“Diversiteit is een feit, inclusie een keuze”

LinkedIn

Sharon hak

secretaris en fondsenwerving

Door een medische misser in 2016 is mijn leven compleet veranderd. Dagelijks zit ik nu met de gevolgen van een rechterarm die niet meer volledig functioneert en waarin chronische pijn een onderdeel van mijn leven is geworden. In april 2022 heb ik hier nog een auto-ongeluk overheen gehad en ben ik sindsdien een deel van mijn concentratievermogen kwijt, maar gelukkig is er nog steeds vooruitgang. Dit is voor mij niet de reden dat ik mijzelf heb willen aansluiten bij de werkgroep Toegankelijk Politiek. In de huidige politiek mis ik de neurodiversiteit onder politici. Zelf heb ik autisme en merk ik dat ik snel een stempel krijg van mensen wanneer ik me hierover uitspreek. Hier moet verandering in komen! Autisme verrijkt mijn leven, ik heb kwaliteiten die juist kunnen bijdragen aan een oplossing. Hier moet men meer gebruik van gaan maken, zeker in de politiek.  

 ’If you want something said, ask a man. If you want something done, ask a woman’  (Margaret Tatcher)  

LinkedIn 

georgine panhuijsen

penningmeester, pr/social media

Ik sta voor gelijkheid voor alle mensen en dat iedereen gelijke kansen krijgt. Ik vind het belangrijk dat ook de politiek diversiteit omarmt. Dat wij allemaal, ongeacht onze afkomst, onze cultuur, ons geloof, onze geaardheid en zichtbare/onzichtbare beperkingen kunnen deelnemen aan de politiek. Nederland bestaat uit diverse mensen en dat hoor je terug te zien in de politiek. Daarom zet ik mij met groot enthousiasme in voor de werkgroep Toegankelijke Politiek.  Waar we ons, met een intersectionele blik, richten op het vergroten van de vertegenwoordiging van mensen met een beperking in de politiek. 

“Strength lies in differences, not in similarities” (Stephen Covey)  

LinkedIn

samar ahmed

commissaris politiek

Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen meetelt in de samenleving en daarom iedereen ook het recht heeft om gehoord en gezien te worden. Een eerste stap is representatie en begrip, iets wat nog vaak mist in de huidige politiek. Door een steentje bij te dragen aan de nationale werkgroep hoop ik zo mensen met een (fysieke) beperking een stem te geven, iets wat dicht bij mijn hart staat en een rode draad is geweest in mijn leven wegens naasten in mijn omgeving. Samen komen we tot een inclusieve politiek, waar iedereen meetelt.   

“Never let the fear of striking out keep you from playing the game” 

LinkedIn 

jane arifa badoella

commissaris diversiteit en inclusie

Mijn drijfveer om deel te nemen aan de Landelijke werkgroep toegankelijke politiek is de ongelijkheid in de samenleving en de misverstanden over diversiteit en inclusie. Er zijn genoeg capabele mensen in ons land die geestelijk of lichamelijk uniek zijn, maar die weerspiegeling zien we niet in de politiek. Daar zou ik graag verandering in willen helpen brengen. Ook zoek ik de verbinding om van links en van rechts binnen het politiek spectrum elkaar te vinden in het ‘kleurrijke midden’!  

“Bewandel paden die nog niet bewandeld zijn en maak je dromen waar.” 

LinkedIn

patricia oostendarp

algemeen werkgroeplid (promotie & vergadervoorzieningen)

Ik wil vooral laten zien dat het kan! Ik wil andere mensen motiveren om ondanks beperkingen je hart te volgen. Mijn ervaringen wil ik gebruiken om anderen te helpen.  

“When you focus on someone’s disability you’ll overlook their abilities, beauty and uniqueness.” (Yvonne Pierre) 

LinkedIn  

marlene postma

algemeen werkgroeplid (content webpagina/social media)

Ik wil politiek voor mensen met een beperking toegankelijker maken. En zoveel mogelijk mensen inspireren en motiveren om politiek actief te worden. Door samenwerking kun je veel bereiken. Ik wil daarom strijden voor gelijke rechten voor iedereen. Het vertrouwen winnen van mensen is belangrijk om mensen over de streep te trekken. Ik heb veel ervaring als raadslid in de gemeente en voel me zeer betrokken met alles wat er in de maatschappij leeft. Ik ben het voorbeeld van iemand met beperkingen die in de raad kan functioneren. Met mijn beperkingen ben ik voor iedereen zichtbaar. Ik ben iemand die mensen kan verenigen achter een gemeenschappelijk doel. Daarom wil ik mij inzetten voor de werkgroep Toegankelijke Politiek.  Samenwerking is de sleutel, samen zijn wij sterker. 

“Iedereen is gelijk”

CONTACTGEGEVENS

Meer Vrouwen in de Politiek 

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: info@mvip.nl

KvK: 69108307
BTW-nr: 176615349B01

 

VOLG MEER VROUWEN IN DE POLITIEK OP SOCIALE MEDIA:

CONTACTFORMULIER

Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

4 + 4 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018