MIJN DIENSTEN

Waar kan ik je mee van dienst zijn? Waar kan ik jou mee helpen? Samen gaan we aan de slag! 

MIJN DIENSTEN

Waar kan ik je mee van dienst zijn? Waar kan ik jou mee helpen? Voor elk vraagstuk heb ik een aparte dienst. 
TRAININGEN
laat je trainen

Er zijn verschillende typen trainingen beschikbaar. Ik train fracties en (kandidaat-)raadsleden en Statenleden die voor het eerst zitting gaan nemen in een gemeenteraad zodat ze goed voorbereid  beginnen aan hun politieke werk. Je leert bijvoorbeeld hoe de raad of Staten werkt, hoe je resultaten boekt en hoe je deze resultaten verzilvert richting je achterban.

Een ander type training die ik geef is de Kennismakingscursus Politiek. Deze training geeft antwoordt op de vragen; wat houdt het politieke werk in, is het iets voor mij en hoe zet ik de eerste stappen richting de politiek? Deze trainingen zijn een combinatie van theorie en praktijk.  Zo wordt er geoefend met onderhandelen, debatteren en politieke analyses maken.

coaching
wat is je hulpvraag

Ik coach vrouwen die politiek actief willen worden of al zijn. Ik coach vrouwen van alle politieke partijen en verspreid door het hele land. Coachingsessies vinden plaats face-to-face of via skype. Samen formuleren jouw hulpvraag. Bijvoorbeeld: je merkt dat je niet effectief genoeg bent als raadslid, hoe pak je dat aan? Of wil je meer zichtbaarheid in de media? je wilt Statenlid worden, hoe doe je dat?

Wellicht zijn er aspecten van het raadswerk waar je nog onzeker over voelt. Of loop je, als vrouw in de politiek, tegen bepaalde zaken aan, dan bespreken we die en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Ik geef je de handvatten zodat je een succesvol politica bent en plezier hebt in je politieke werk!

NETWERKBIJEENKOMSTEN
energie en verbinding

Twee kenmerken zijn cruciaal wanneer ik netwerkbijeenkomsten organiseer; energie en verbinding. Het resultaat is deelnemers die enthousiast zijn over de politiek, meer inzicht hebben gekregen in de politiek en relevante nieuwe contacten hebben gelegd. Zo breng ik vrouwen die geïnteresseerd in de politiek in contact met vrouwelijke politici. Ik geef vrouwen die geïnteresseerd een inkijk in de volksvertegenwoordiging en vrouwelijke politici delen hun ervaringen en waar ze tegenaan lopen als vrouw. Bij al mijn activiteiten is het streven om 50% vrouwen van kleur uit te nodigen. 

JOURNALIST
diversiteit in politiek

Mijn stukken gaan over diversiteit, gendergeliijkheid en meer vrouwen in de politiek. Ik doe interviews met vrouwelijke raadsleden. Ik schrijf over de oorzaken van de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Die zijn gedeeltelijk systemisch en gedeeltelijk bestaan ze uit de obstakels die vrouwen zien om de politiek in te gaan. Ik schrijf over de gevolgen, en geef verschillende oplossingen en tips voor vrouwen in de politiek. Als journalist heb ik gepubliceerd in Opzij en op Republiek Allochtonië, Tijdschrift LOVER, Reporters Online en Politiek&zo.

SPREKER
delen van ervaring

Ik ben in te huren als spreker over gendergelijkheid, politiek en diversiteit in de politiek. Ik vertel over de oorzaken, gevolgen en oplossingen voor diversiteit en meer vrouwen in de politiek. Als voormalig raadslid geef ik veel voorbeelden uit de praktijk.

Als spreker te boeken via Zij Spreekt

CONTACTGEGEVENS

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: mail@marieannevanreijen.nl

KvK: 69108307
BTW-nr: 176615349B01

Meer weten over inclusiviteit? Klik hier: www.marieannevanreijen.nl

Wil je me boeken als spreker via ZijSpreekt?

VOLG ME OP SOCIALE MEDIA

CONTACTFORMULIER

Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

7 + 14 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018