stichting

De stichting Meer Vrouwen in de Politiek zet zich in om meer vrouwen te enthousiasmeren en informeren om politiek actief te worden.  

stichting

De stichting Meer Vrouwen in de Politiek zet zich in om meer vrouwen te enthousiasmeren en informeren om politiek actief te worden

Stichting Meer vrouwen in de politiek zet zich in om meer vrouwen te enthousiasmeren en informeren om politiek actief te worden. Dat doen we door middel van campagnes, (netwerk)bijeenkomsten en cursussen. Zo laten we vrouwen op een laagdrempelige manier kennismaken met politiek, brengen vrouwen bijeen, maken we vrouwen zichtbaar die op dit moment politiek actief zijn zodat ze kunnen dienen als rolmodel en geven we geïnteresseerde vrouwen de tools in handen om hun weg te vinden in de politieke wereld.

Een functie in de politiek is leerzaam en gevarieerd. Je ontwikkelt een groot netwerk en veel verschillende vaardigheden, die je kunt inzetten bij elke functie naast de politiek of na de politiek, en politiek is overal. Veel politici geven aan dat ze de spanning en hectiek die hoort bij de volksvertegenwoordiging één van de leukste aspecten van hun werk vinden.

De stichting is altijd op zoek naar vrijwilligers. Meer weten? Klik hier of mail naar info@mvip.nl

Marie-Anne van Reijen, oprichter en voorzitter

Marie-Anne is voorzitter van de stichting, ze is zelf 6 jaar raadslid geweest voor GroenLinks in Amsterdam en brengt nu haar passie voor politiek over aan andere vrouwen.

Meer vrouwen in de politiek is een voorwaarde voor gendergelijkheid. Wanneer vrouwen voor de helft deel uit gaan maken van alle beslisorganen, beslissen ze mee over alle onderwerpen en beleidsterreinen.

marie-anne@mvip.nl

Jesse Nobel, secretaris en penningmeester

Jesse is financial information specialist en heeft jarenlange ervaring in de financiële en entertainment-industrie.

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd, en vrouwen met een bi-culturele achtergrond zijn nog veel sterker ondervertegenwoordigd. Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

jesse@mvip.nl

Ellie Lagarde, vrijwilliger

Ellie Lagarde is student Conflict Resolution and Governance aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is bezig met haar scriptie over women’s marches in de Verenigde Staten. Voor de stichting houdt Ellie zich bezig met de campagne voor de Provinciale Staten.

De democratie maken we samen en de wereld van morgen heeft meer vrouwen nodig.

ellie@mvip.nl

Charlotte Verboom, vrijwilliger

Charlotte heeft aan het Amsterdam University College gestudeerd, ze was bij de gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar in haar gemeente en ze heeft oa in het actiebestuur van Young & United (FNV Jong) gezeten. Ze studeert nu rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik vind het belangrijk dat Nederland landelijk maar ook lokaal een goede vertegenwoordiging voor vrouwen, door vrouwen kent.

charlotte@mvip.nl

Puck Overhaart, vrijwilliger campagne waterschapsverkiezingen

Puck Overhaart studeert politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, met de specialisatie Mondiale Politiek. Ze is commissielid bij faculteitsvereniging EOS en is studievoorlichter voor de VU. Voor de stichting is Puck verantwoordelijk voor de campagne voor de waterschapsverkiezingen in 2019.

Samen zetten we ons in voor meer vrouwen in de politiek!

puck@mvip.nl

Merve Özdemir, vrijwilliger

Merve Özdemir studeert aan University College Tilburg met als major Law in an International Context. Ze zet zich in voor een gelijke behandeling en gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de politiek en op de werkvloer. 

Vrouwen die behoren tot minderheden worden minder gezien en gehoord, ik wil extra aandacht voor hen.

 

CONTACTGEGEVENS

Marie-Anne van Reijen
Advies / Spreker / Trainer
T: 06 4707 2409
E: mail@marieannevanreijen.nl

KvK: 69108307
BTW-nr: 176615349B01

www.marieannevanreijen.nl

Wil je me boeken als spreker via ZijSpreekt?

VOLG ME OP SOCIALE MEDIA

CONTACTFORMULIER

Wil je meer informatie of een prijsopgave, stuur me een bericht:

6 + 11 =

Alle rechten voorbehouden | © 2018